Laatst bijgewerkt:

Stoffel in actie – Update

Categorieën Hulpmiddelen,Reviews0 opmerking
Stofbak

Gisteren maakte ik een timelapse van Stoffel, onze Eufy Robovac 11, die de woonkamer stofzuigt. Ik schreef er al eerder een blogpost over: klik hier. Vandaag een update na een maand gebruik!

Ons schoonmaakschema

Stoffel gaat iedere dag om 7:45 voor ons aan de slag. Dat betekent dat wij daarvoor dus de vloer nog nalopen en de laatste dingen verplaatsen zodat hij goed zijn werk kan doen. We hebben onze woonkamer tot nu toe veel opgeruimder gehouden dan voor Stoffel er was, dat zie ik maar als bonus.

Als Stoffel gaat rijden is dat meteen het teken dat wij de deur uit moeten om naar school te gaan. Stoffel runt dan dus zonder toezicht, ik maakte er voor de grap een timelapse van. Vaak doe ik meteen de boodschapjes, maar op dagen dat ik dat niet doe ga ik gewoon aan het werk terwijl Stoffel nog zijn rondjes rijdt.

Meestal zuigt hij ongeveer 45 minuten. Als laatste zet ik hem op het randjesprogramma, zodat hij zeker langs alle plinten is gegaan. Hij heeft dan echt de hele woonkamer gedaan. Zijn batterij houdt het nog wel langer vol, dus ik zet hem dan regelmatig nog even in de hal of boven.

Stoffel en huisdieren

Stoffel is in de afgelopen maand geen vriendjes geworden met de katten. Rena gaat bovenin de krabpaal liggen als hij rijdt, en Nora ziet hem echt als een ding wat ze in de gaten moet houden. Ze is inmiddels zover dat ze niet eens meer voor hem aan de kant gaat, maar hem een paar tikken geeft tot hij omkeert. Hij is nog niet over haar pluizige staart gereden, ik denk dat ze dan wel anders piept.

Onderhoud

Na iedere dag stofzuigen kiep ik zijn opvangbakje leeg. Er zit eigenlijk altijd wel een flinke dot kattenhaar in. Eens in de week haal ik de filters eruit en stofzuig ik die met de Dyson schoon.

De roller onder Stoffel vangt veel pluis tussen de borstelhaartjes, je kunt die eruit borstelen met een de meegeleverde tool, al haal ik er gewoon de tanglefreeborstel van de Dyson overheen. Dat doet ook zijn werk. Als je lange haren hebt draaien die rond de borstel, vooral aan de zijkanten. De meegeleverde tool heeft een mesje, dus die snij je eenvoudig door.

Ik haal een vochtig microvezel doekje over Stoffels bovenkant en over de bumper.

Maar zuigt hij echt goed? En wat dan met de hoekjes

Stoffel zuigt fantastisch! Hij laat niets liggen! Zelfs de kattenhaarpluisjes onder de stoelpoten bij de tafel zijn niet terug gekomen. Omdat hij een random patroon aanhoudt komt hij eigenlijk overal, mits je hem lang genoeg laat werken.

De hoekjes doet hij vrij aardig. Als je een rechte hoek hebt waar hij goed bij kan steekt hij zijn borsteltjes goed in de hoekjes, hij wil nog wel eens wat wegschieten de kamer door. Maar dat zuigt hij uiteindelijk ook wel weer weg.

Wij hebben wat hoekjes en randjes waar hij niet bij kan. Maar omdat Stoffel ook niet op de bank kan komen, of de krabpaal stofzuigt, ga ik toch een keer per week even met de grote stofzuiger over de oppervlakken waar hij niet komt, ik pak dan ook meteen de hoekjes mee waar hij niet bij kan. Het kost met hooguit tien minuten.

Dus, na een maand…

Stoffel is onmisbaar geworden in een maand tijd. Ik zou niet meer zonder willen. Het huis is altijd netjes. We hebben zelfs de schoenenberg in de hal aangepakt. Er staan nu twee schoenenkasten en er zijn extra haakjes bij gekomen voor de jassen en tassen die anders rond slingerden. De vloer is hiermee vrij en dus Stoffelproof. De slaapkamers zijn ook aangepakt, Stoffel kan nu zonder problemen met kabels en troepjes de slaapkamers stofzuigen. Je blijft dus opruimen, wat dankbaar werk is als je daarmee stofzuigen kunt uitbesteden.

We hebben twee verjaardagen gevierd, met kleine kinderen die kruimelen, zand mee naar binnen lopen etc. Als ik Stoffel niet had gehad had ik, doodop na zo’n dag, nog moeten stofzuigen. Nu zat ik lekker met de beentjes omhoog terwijl hij het werk deed.

Ik had Stoffel echt meteen moeten kopen toen ik na begon te denken over een robotstofzuiger. Het twijfelen was echt niet nodig. Ik heb spijt dat ik hem niet eerder kocht. Met twee jaar garantie is het echt een no brainer. Twee jaar lang nauwelijks hoeven stofzuigen, en altijd een schone vloer!

Stoffel is inmiddels iets goedkoper geworden. Hij kost nu €199,- bij Coolblue. Mocht je hem willen kopen en daarmee mijn weblog willen ondersteunen, koop hem dan via deze link!

xoxo Marlous

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *